Vision Pro

Komplex design och hög defektfrekvens. Apple minskar drastiskt produktionsprognosen för den senaste Vision Pro-gadgeten

Apple har tvingats att drastiskt sänka produktionsprognoserna för Vision Pro mixed reality-headsetet som presenterades förra månaden, vilket rapporterades av Financial Times.

De främsta anledningarna till de minskade prognoserna var komplexiteten i headsetets design och svårigheter i produktionen. Samtidigt har planerna på en mer prisvärd version av enheten varit tvungna att försenas, enligt flera personer med direkt kunskap om tillverkningsprocessen.

Apple hade tidigare bekräftat att headsetet för 3 500 USD inte skulle börja säljas förrän ”i början av nästa år”. Analytiker tror att detta har mer att göra med problem i leveranskedjan än att ge utvecklare tid att skapa appar för Vision Pro.

Två personer nära Apple och Luxshare, den kinesiska kontraktstillverkaren som initialt kommer att montera enheten, har sagt att företaget förbereder sig för att producera färre än 400 000 enheter 2024. Flera branschkällor säger att Luxshare för närvarande är den enda tillverkaren av Apple-enheten. Två andra kinesiska elektronikföretag för Vision Pro sa att Apple har beställt delar för bara 130.000 till 150.000 headset för det första året. Samtidigt hade företaget ursprungligen planerat att sälja minst 1 miljon enheter under det första året.

Enligt två källor som är bekanta med situationen tillhandahölls mikro-OLED-skärmarna för prototyperna vid demonstrationen i juni av Sony och chiptillverkaren TSMC. Det rapporteras också att Apple var missnöjd med leverantörernas prestanda, särskilt den höga avvisningsfrekvensen för mikro-OLED-skärmar. Som en påminnelse är bildskärmarna den dyraste komponenten i Vision Pro.

Källa: Financial Times